Soul studio logo shop page

LYMFMASSAGE och Ostepatisk lymfbehandling

Vi behöver alla lymfmassage och aktivera och hjälpa vårt lymfsystem. Om så bara för att hålla oss friska, kunna ta upp näringsämnen och hjälpa kroppen rensa ut slaggprodukterna (dvs toxiner, bakterier, virus, gamla celler mm). När du bokar en behandling får du alltid med dig ett egenvårdsprogram med dig hem för att kunna hjälpa dig själv emellan behandlingarna.

Jag har fördjupning i Osteopatisk Lymfbehandling och använder mig av både massage och ostepatiska metoder för att hjälpa dig på bästa sätt.

Läs gärna mer här nedan. Här finns all information du behöver innan du bokar din behandling. Jag erbjuder 90 eller 120 minuter. Vill du starta upp med att ta en kur på 4 eller 5 behandlingar á 90 min (under 4 till 5 veckor) finns specialpris. Fint att använda för Friskvård.

Har du några frågor använder du kontaktformuläret uppe i menyn. Vill du boka direkt gör du det här via min sida på Spirri.com

Varmt välkommen, 

Susanna

VÅRT LYMFSYSTEM

Om lymfsystemet inte fungerar så kan det innebära att lymfvätskan inte renas, vilket höjer risken för att bakterier och virus stannar kvar i kroppen. Blodet får inte tillräckligt med återförande av viktiga ämnen, det blir ett överflöd av oren vätska som inte tar sig ut och detta i sin tur orsaker svullnader, vätskeansamlingar, stumhet i vävnader, trötthet, smärta, värk, övervikt, gropar i huden och till slut fibroser. Fibroser är när slaggprodukter, hud och fett har vuxit ihop över tid och skapat svullnader i bindväven som stoppar flödet.

LYMFMASSAGE

Lymfmassage är en typ av massage som får lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Det är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad. Lymfmassagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning och ibland något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Syftet är att leda bort vätska och slagg från svullna områden med skadade lymfnoder till friska områden, där vätskan och slaggprodukterna tas om hand. Lymfmassage bidrar till att lymfbanorna stimuleras, lymfvätskan kan pumpa fram snabbare och blockeringar i vävnaderna kan lösas upp.

BEHANDLINGSOMRÅDEN

Svullnad och ödem, celluliter, övervikt, dålig blodcirkulation, fibromyalgi, restless legs, sömnsvårigheter, yrsel, huvudvärk, domningar eller svullnad i ben, armar, händer, fingrar, kramp eller pirr i benen, kramp och smärta runt revbenen, värk och stelhet i kroppen, ärr efter ex sprutor eller operationer, frusen, lätt att bli förkyld, konstant nästäppa, svårt att slappna av, värk och smärta som flyttar runt i kroppen, stel och ont i kroppen och fötterna när man varit stilla ett tag, stram bindväv. Är du under cancerbehandling går det bra att komma när du vilar emellan strålning el cellgifter.  Givetvis går det utmärkt direkt efter en slutförd operation eller  behandling, då det är väldigt fördelaktigt för att hjälpa kroppen rena sig själv, få hjälp med att läka ärrvävnad  samt stödja immunförsvaret.

FÖRDELAR

Förutom lindring av ovan nämnda symtom upplever de flesta även efteråt:

  • Lätthet och energi
  • Lugn och avslappnad
  • Mer rörlighet
  • Bättre sömnkvalitet

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Massagen som också går under namnet MLD, manuellt lymfdränage, görs manuellt. Lymfmassagen går ut på att med rörelse, handstrykningar och växeltryck över kroppen sätta fart på vätskeflödet i lymfan. Det handlar först och främst om att öppna systemet, få fart på flödet och underhålla.

BEHANDLING OCH RESULTAT

I början är det viktigt att göra täta behandlingar. 1 gång per vecka under 3-4 veckor, för att få fart på lymfsystemet och att du och din kropp kommer in i nya rutiner. Därefter rekommenderas behandling med ca 4-8 veckors mellanrum beroende på hur det ser ut för just dig.

ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLING

  • Du blir ofta mer kissnödig och detta kan sitta i några dagar. Urinen brukar också vara mer illaluktande.
  • Drick extra mycket vatten några dagar efter behandlingen, gärna med lite havssalt i.
  • Du kan bli trött och kan behöva ta det lugnt och antingen vila eller sova efter behandlingen.
  • Försök att röra på dig mer, promenera gärna, för att hjälpa lymfsystemet. Även stavgång, simning och lymfyoga/yin yoga är väldigt bra.

BIEFFEKTER

Symtom som illamående, kräkningar, yrsel eller blåmärken kan ibland uppstå efter en lymfmassage. Detta är dock inget att oroa sig för, det är din kropp som försöker göra sig av med slaggprodukterna. Det kommer att  lätta. Hjälp din kropp med att dricka rikligt med vatten, gärna i samband med lite havssalt (celticsalt) samt att göra daglig egenvård emellan behandlingarna. Du får instruktioner av mig på plats samt papper med dig hem.

Lymfmassage 90 min.  1495 kr

Lymfmassage 120 min.  1795 kr

Osteopatisk Lymfbehandling 45 min. 995 kr 

Osteopatisk Lymfbehandling 60 min. 1195 kr

Privatklass i Lymfyoga med egenvård, 75 min via zoom.  1295 kr

Lär dig Egenvårdsmassage och om hur Lymfsystemet fungerar. 45 min via zoom. 695 kr.

PRISPAKET (friskvård) Lymfmassage el Osteopatisk lymfbehandling: 3 ggr  60 min/3-4 veckors kur, 3000 kr. (rabatt 585 kr)

PRISPAKET lymfmassage: 4 ggr  90 min/4-5 veckors kur, 4900 kr. (rabatt 1080 kr)

Rulla till toppen